Ali se zavedate, da so tudi hišni ljubljenčki izpostavljeni toksinom?

Posodici za hišnega ljubljenčka
Akvarij - hišni

Hišni ljubljenčki so tako kot ljudje vsakodnevno izpostavljeni številnim kemičnim onesnaževalcem, od zraka in vode, do gospodinjskih čistilnih izdelkov in produktov za vrt, ki vključujejo herbicide in insekticide. Po ameriških študijah bi naj bili hišni ljubljenčki do sedemkrat bolj onesnaženi s toksini kot ljudje. So manjši od nas in so v istem okolju, a tudi bližje stvarem, ki povzročajo veliko težav. Stalno so na preprogi in na kavču.

Izpostavljenost toksinom največkrat botruje raku na mehurju pri psih, maligni limfom prav tako pri psih, potem so tu še svinčeva toksikoza, ploščatocelični karcinom in mezoteliom, vrsta raka, ki prizadene več organov, najpogosteje pa pljuča.

V ZDA so leta 2007 začeli opažat, da se je število hišnih ljubljenčkov, ki so zboleli ali umrli, začelo bistveno povečevat.  Po preiskavi Zvezne uprave za zdravila in Ministrstva za kmetijstvo so ugotovili, da je vzrok v uvozu hrane za živali, ki je vsebovala kemično spojino melamin, čeprav so na Kitajskem od koder je hrana izvirala, trdili, da gre za gluten.

Na srečo so strokovnjaki za prehrano in toksičnost prepoznali uporabo zeolita tudi pri odstranjevanju toksinov in živalskega telesa. Tako kot pri človeku tudi pri malih živalih zeolit odstrani toksine in posledično ph telsa pripelje do bolj bazičnega stanja, kar omogoča optimalno  zdravje. Brez toksinov in kislosti se imunski sistem hišnih ljubljenčkov okrepi in pripravi telo na spopadanje z vsemi zdravstvenimi težavami.

Najučinkovitejša oblika zeolita je v kapljični obliki, saj ga lahko na zelo enostaven način dajemo psom, mačkam, kopitarjem, ribam,… Dvakrat na dan po dve do tri kapljice, večjim živalim, ki tehtajo toliko kot ljudje, pa dva krat na dan po deset kapljic. Kapljice seveda ne odpravijo kroničnih težav, zagotovo pa izboljšajo stanje.

 

Prejšnji prispevekNaslednji prispevek

Povezani prispevki

Pusti sporočilo