Cvetna terapija

Zgodovina in pomen cvetnih ekstraktov – esenc

Cvetne ekstrakte – esence so uporabljale že antične civilizacije, v novejšem času, v tridesetih letih prejšnjega stoletja pa jih je dr. Edward Bach ponovno obudil, zato ga imenujemo tudi oče cvetne terapije. Dr. Bach je prepoznal povezavo med stresom, čustvi in boleznijo ter tako proizvedel svojo paleto osemintridesetih cvetnih esenc.

Cvetne esence ne zdravijo neposredno fizične bolezni, temveč vplivajo na čustva, razpoloženja, misli, stres in notranja neskladja, ki pripeljejo do fizičnih težav in neugodij. S svojim delovanjem razrešujejo naša notranja neravnovesja.

Cvetne esence s svojimi vibracijami vplivajo na energetsko polje človeka. Vsebujejo energetski vzorec rastlin, njihovo eterično telo, energija pa delujejo v kvantni obliki v človeku.

Pridobivanje cvetličnih esenc in njihove frekvence

Esence so pridobljene v večini iz cvetov rastlin, ki so reproduktivni aparati rastline in predstavljajo popolno obliko sinteze rastlinskega subjekta. V njih je ujeta esencialna energija, ki se ujame v tekočino in se v njo prenese. Proizvedene so v tekoči obliki, ki ji vzamemo kot kapljice pod jezik, razpršimo v usta ali vmešamo v vodo.

Pri proizvodnji se upošteva teorija in praksa Alkimije. Cvetovi se pobirajo ponoči, vse do sončnega vzhoda, v času polne lune in se ne izpostavljajo soncu oziroma svetlobi. Sveži cvetovi se prelijejo z alkoholom in vodo ter en lunin cikel ostanejo shranjeni na tihem in temnem prostoru, najbolje v maternici Zemlje. Ob koncu luninega cikla se cvetovi vzamejo iz tekočine, stisnejo in zažgejo ter ponovno v obliki pepela vrnejo v osnovno tekočino in s tem oddajo še več informacij v obliki strukturne soli, ki pripada rastlini. In cvet se ponovno rodi iz pepela, kot v mitu o Feniksu, vendar v tekoči obliki. V končnem izdelku – kompoziciji se združijo različne esence iz različnih cvetov, ki se med seboj povežejo in delujejo v sinergiji.

Za razliko esenc Dr. Bacha te kompozicije vsebujejo širši spekter vibracij – frekvenc, od fizičnih do metafizičnih.

Njihova nežna energija nam lahko nudi olajšanje in zaščito pred obremenjenimi in tesnobnimi časi, v katerih živimo ter pred stresom strupov v okolici, ki so kasneje akumulirani v telesu.

Ponujajo podporo, če smo vznemirjeni, zmedeni ali zaskrbljeni; povečujejo zavedanje in s tem sposobnost razmišljanja o drugih možnostih ter opazovanja situacij z drugega vidika. Pomagajo nam kadar moramo razviti odpornost na stres ali pa pridobiti pogum in moč za soočanje z vsakodnevnimi izzivi in preizkušnjami.

Kadar smo fizično razpršeni in prizadeti od šoka, v stiski in obupu, nas cvetne esence povežejo, obnavljajo in vključijo vse aspekte našega bitja. Pomagajo nam pri ravnanju in uravnoteženju področij našega življenja, kadar smo v zadregi ali ranljivi ter nam pomagajo spustiti preteklost in se prilagajati novim okoliščinam ali situacijam.

S podporo cvetnih esenc lahko iz sebe naredimo najbolje, s tem da oskrbimo, razrešimo, obnovimo, razvijemo, spodbujamo in krepimo določene vidike naše osebnosti.

V določenem časovnem obdobju nas lahko esence uskladijo s svojim resničnim Jazom, nas vodijo k realizaciji naše preddestinacije ter omogočijo, da izrazimo svoje talente in nam pomagajo izpolniti našo obljubo ter doseči naš potencial.

Nenazadnje zagotavljajo naravni, preprost in učinkovit način zdravljenja naše duše in nam omogočajo, da se zato počutimo bolje ter ob tem ne ovirajo ali negativno vplivajo na običajna in homeopatska zdravila.

Varna so za otroke, učinkovito jih je mogoče uporabljati tudi pri živalih in rastlinah. Vendar pa esence ne nadomeščajo ustrezne zdravstvene oskrbe, zdrave in naravne prehrane ali pravilnega zdravstvenega varstva in predpisane vadbe.

Spremembe in doseganje dobrega počutja s cvetnimi esencami lahko poteka na več ravneh, v nekaterih primerih pa pričakovan izid ni vedno viden na površini.