Cvetne kompozicije – ostale

Apis (čebelji produkt za aktivacijo)

Priporoča se v času stresa, izčrpanosti in večjem obsegu dela, v primeru večjih duševnih naporov, tudi po operaciji, v času sezonskih sprememb, pri športnih aktivnostih. Deluje kot stimulans v primeru izgube apetita ali v primeru izgube teže, pomaga pri prebavnih težavah, pri anemiji in pomanjkanju železa, v primeru depresije, apatije in pomanjkanju vitalne stimulacije. Krepi imunski sistem in se bori proti staranju. Je antioksidant, osvežuje in krepi celotno telo.

Vpogled (meditacija&introspekcija)

Podpira manifestacije skritih stanj v duši, trpljenj in travmatskih spominov, ki so v naši podzavesti in se v telesu somatsko izražajo v obliki akumulacij kot so ciste, bule, bolj ali manj trdne vlaknaste mase. Pomirja in podpira meditacijo, opazovanje in poslušanje srca. Pomaga, da stopimo v stik sami s seboj, s svojim bistvom in avtentičnostjo.

Cistit – Cyst (zdravje genitalij)

Regulira delovanje celotnega genitalnega in sečnega sistema (moškega in ženskega). Odpravlja  ciste in mehke tvorbe v spodnjem delu trebuha (jajčniki, jajcevodi, maternica, nožnica, mehur, sečnica, sečila). Deluje na čustva in občutke negotovosti, nemoči, onesnaženosti, pomanjkanje zaščite, izpostavljenosti, krhkosti, šibkosti in ranljivosti, ki vplivajo na ženske in njihovo spolnost. Koristi pri inkontinenci, hipertrofiji prostate, vnetju sečil, … Je urinski antibiotik, antiseptik in antineoplastik.

Koncentracija (jasnost&fokus)

Spodbuja koncentracijo, fokus, pozornost, kognitivno delovanje in spomin ter umirja miselno razpršenost. Deluje predvsem na psihi, možganih in živčnem sistemu. Požene in reaktivira vse čakre, kar spodbuja notranje energetsko čiščenje in čiščenje meridianov. Vzpodbuja tudi možganske tokove, izostri in izboljša kognitivne sposobnosti in pozornost, izboljša sodelovanje, izmenjavo, povezavo in sinapse med živčnim sistemom, možgani in spominom.

Ženska blaginja (uravnavanje menopavze)

Spodbuja nas, da sprejmemo življenje z večjo umirjenostjo, z zavedanjem in sposobnostjo živeti sedanjost. Uravnava telesno temperaturo (notranjo in zunanjo) ter razbremenjuje nenadno stanje prekomerne vročine ali/in mraza – vročinski valovi in mrzlice. Sproža večjo modrost in odločnost, da se počutimo bolj osredotočene, samozavestne in polne samozaupanja.

Dih (zdravje dihalnega sistema – žalost)

Pripomore k čiščenju dihal, bronhijev in pljuč ter spodbuja izkašljevanje. Olajša kroženje življenjske energije, izboljšuje komunikacijo, preprečuje strah pred zatiranjem, vrača samozavest in samozaupanje. Posebej primerno za tiste, ki so se travmatično ločili od družine in ljubljenih oseb.

 Figura (presnova – lajšanje osebnih uteži)

Uravnava delovanje prebavnega ognja in vse presnovne aktivnosti, asimilacijo in preobrazbo organizma.  Deluje na metabolični ravni tako, da blaži nevrotične oblike prekomerne ali kompulzivne lakote. Daje občutek sitosti, napolnjenosti in zadovoljstva do življenja, daje disciplino in razsodnost do materialnega in fizičnega vidika našega življenja, našega videza in večje spoštovanje našega telesa. Deluje na psihološkem, čustvenem in metaboličnem nivoju ter preprečuje tesnobo, trpljenje in zaskrbljenost, ki vodi v kompulziven odnos do hrane. Ima tudi diuretično moč tako, da pomaga tudi pri otekanju.

Vizija (zdravje oči&vida – pogleda)

Olajšuje celotno področje glave in vpliva na čakre v zgornjem delu avre, in sicer uravnoteži peto, šesto in sedmo avrično raven. Izboljša vid, spodbuja sproščanje napetosti v očesu in dekongestijo intraokularnega tlaka ter ugodno vpliva na težave z vidom: hipermetropija, astigmatizem, miopija. Stimulira um in vid ter obnovi energetske povezave med očmi, duhovnim srcem in dušo.

Zaščita (obrambna podpora – imunost)

Aktivira imunski sistem in zaščiti celotno avro pred vplivi iz okolice (energije, misli in čustva drugih ljudi). Sproži reorganizacijo fizioloških vezij in organske celične aktivnosti, ki spodbuja dinamičnost, bistrost, moč in iznajdljivost, podporo, zaščito in pogum. Primerno za tiste, ki se čutijo šibke, obremenjene, pesimistične in z nizko življenjsko energijo.

Vitalnost (energija&življenjska podpora)

Okrepi telo, ponovno aktivira in prerazporedi energijo, odpre in reaktivira kanale in energetska vezja ter posledično dovaja hranila, kisik in vitalnost v celotno telo. Premika prano in spodbuja proizvodnjo snovi, ki preprečuje občutke žalosti, potrtosti in depresijo. Odličen tonik za obnovitev.

Izražanje (govor&komunikacija)

Podpira lažje izražanje lastnih mnenj in izboljšuje komunikacijo z zunanjim svetom. Obnavlja in harmonizira glas, grlo in glasilke. Deluje na grleno čakro, usta in grlo. Priporočljivo za tiste, ki jecljajo in tiste, ki ne morejo izražat čustva in travme ter vse tiste, ki veliko uporabljajo svoj glas (pevci, učitelji, govorniki, prodajalci,…). Ugodno vpliva na počutju v žrelu, ustni votlini in razkuži ta predel, da glas postane jasen, svetel, čist in izboljšuje ton glasu.

Moška moč (urogenitalni sistem)

Prebuja in poživlja željo po čutenju užitkov in zagotavlja odločnost ter vztrajnost. Stimulira moško energijo, regenerira fizično telo, prinaša novo življenjsko energijo, krepi in poživlja moški ego. Kompozicija je bogata z vitamini in poživljajočimi se aktivnimi sestavinami, ki podpirajo urogenitalni sistem. Stimulira hormone, ki vzdržujejo mišice in kosti.

Nadzor (holesterol – pretočnost)

Vpliva na aktiviranje celotnih presnovnih procesov in transformacij v telesu. Deluje na presnovni ravni in blaži nevrotične oblike pretirane in kompulzivne lakote. Razrešuje blokade, zastoje in stagnacije v zaskrbljenih in boječih ljudeh, ki so pasivni in se prepuščajo stanju nedejavnosti, brezdelju in lenobi. Uravnava metabolični sistem in tako pomaga telesu, da sprejme in spravi v gibanje energijo ter jo zažene. Aktivira željo po delovanju in gibanju.

Svoboda (odvisnost&zasvojenost)

Je namenjena ljudem, ki so nagnjeni k odvisnostim od drugih oseb, stvari ali vedenj. Za vse tiste, ki v svoje življenje privabljajo neuravnotežene, neenakovredne in nezdrave odnose, ki povzročajo odvisnost od drugih. Pomaga pri večjem nadzoru nad vsem vrstami notranjih in zunanjih obnašanj, navad in vedenj, ki vplivajo na nas ter nas podredijo.

Spanje (zdrav spanec)

Pripomore k uskladitvi ritma spanja, kar vodi v globok, regenerativen in sproščujoč počitek. Sprošča in pomirja energetske napetosti, da lažje zaspimo in spimo. Sprošča, pomirja in blaži.

Obilje (zdravje krvi)

Priporoča se ljudem z maj tonusa in življenjske energije in ženskam v času menstrualnega cikla. Prinaša energijo in nove vire v energetske kanale. Obogati telo z vitamini in hranili, spodbuja njihovo asimilacijo, regenerira in spodbuja večjo in bogatejšo oskrbo s kisikom celotnemu organizmu. Vpliva na večjo prizemljenost, da smo bolj praktični. Prebuja notranje veselje do življenja in spodbuja samo regeneracijo. Odličen za čas pred med in po nosečnost in v času dojenja.

Olajšanje (lajšanje trpljenja)

Prebuja vibracije, ki spodbujajo naravne in prirojene mehanizme spontanega lajšanja napetosti v energijski in duševni sferi telesa. Pomirja in sprošča notranjo bolečino in tesnobo, občutke negotovosti, nezaščitenosti, dvomov in strahu. Omogoča boljše razumevanje osebnih izkušenj in čustva in stanja uma, povezana s strahovi pred občutenjem ali doživljanjem bolečine.

Pro-flora (zdravje črevesne flore – spuščanje)

Deluje na trebuh, spodnji del trebuha, črevesje in izločanje. Spodbuja kakovostno črevesno ravnovesje, uravnava prebavo, okrepi teksturo notranjih organov in črevesja, s čimer spodbudi energijske premike aktivacije in ponovne vzpostavitve pravilne črevesne rednosti. Krepi črevesni imunski sistem. Pomaga nam izpustiti tisto, kar ni koristno za nas in česar ne moremo zadržati.

Sladkost (trebušna slinavka – čustvena zapolnjenost)

Olajšuje lažjemu sprejemanju nenehnih sprememb, ki nas silijo k zanemarjanju lastnih občutkov in potreb. Spodbuja sočutje do samega sebe in podpira normalno delovanje trebušne slinavke. Izpolnjuje afektivne in čustvene pomanjkljivosti, ki so jih povzročili zunanji dejavniki, visoka pričakovanja ter dogodki v preteklosti. Umira občutke pomanjkanja, bolečine in muk. Pripomore k uravnavanju glukoze v krvi, zmanjševanju in moduliranju glikemičnih konic. Primerno za ljudi, ki so v skrbeh in strahu zaradi velikih zahtev življenja, hitrega tempa sodobnega sveta in visokih pričakovanj. Pomaga, da smo sami s seboj bolj sladki, ljubeči in sočutni.

Cvetlične esence je mogoče kupiti v spletni trgovini.