Kristali in kamni

Različni kristali za zdravljenje
Kristali in kamni glede na barvno paleto in čakre

Kristali pomagajo uravnavati ravnovesje na vseh ravneh energijskega sistema tako na fizičnem, mentalnem in čustvenem nivoju, zato jih moramo izbrati v skladu z njihovo frekvenco in našimi težavami. Kristali podpirajo samozdravljenje in aktivirajo energijo na vseh naših nivojih.

Kristale izberemo glede na barvo in frekvenco, ki podpira samo obnovitvene procese pri zdravljenju.

Rdeči

Služijo pri podpori zdravljenja kroničnih bolezni kot so revma, artitis, multipla skleroza. Delujejo na podlagi svoje agresivne energije, ki podpirajo in okrepijo telo. Zaradi rdeče barve so jih v davnini povezovali s krvjo in lajšali težave povezane  s poškodbami ran, slabokrvnostjo, pri izpuščajih in vnetjih.

Rdeči kristali krepijo in odpravljajo blokado spolnih funkcij, večajo strast, telesno energijo,  pogum ter poskrbijo za prizemljitev energije.  

Primeri rdečih: rubin, rdeči karneol, jaspisi,…

Zeleni

Podpirajo vse energije in njihovo aktivnost, zato se uporabljajo za varovanje zdravja. Podpirajo srce in vid, umirjajo živčni sistem, uravnavajo delovanje ledvic, pljuč, preprečujejo migreno in blažijo želodčne motnje.

Ugodno vplivajo na čustva in podpirajo osebe, ki se pretirano občutljivi na čustvene odzive drugih.

Podpirajo harmonijo in ravnovesje.

Primer zelenih: zeleni flourit, zeleni avanturin,…

Oranžni

Podpirajo dejavnost in zanimanje, odpravljajo neutemeljene sume, izboljšajo prebavo in pomagajo pri spolnih boleznih.

Oranžni kristali neposredno vnašajo energijo v telo in zvišujejo samospoštovanje.

Privlačijo srečo.

Primeri oranžnih: gnjeni opal, karneol, oranžni kalcit,…

 

Modri in vijolični

Podpirajo našo sproščenost, posledično krepijo spanec in nas umirjajo (primerno tudi za nemirne otroke). Pomagajo pri učenju, akutnih vnetjih in depresijah ter znižujejo visoko telesno temperaturo ter blažijo glavobol.

Modri kristali pomagajo vzpostaviti stik s podzavestjo (meditacija). Vijolični nas podpirajo pri nepristranskem opazovanju naše lastne osebnosti.

Primer modrih: modri ahat, turkiz, ametist, sugilit, lepidolit,…

Rumeni

Podpirajo samozavest in pogum, odpravljajo strahove in napetost in posledično podpirajo  jetra ter pomagajo pri vnetjih oči in ušes. Pomagajo urejati prebavo, uravnavati živčni sistem in odpravljati težave s kožo.

So kristali sprememb, gibanja energij in komunikacije (pisatelji, novinarji).

Okrepijo vizualizacijo. Prinašajo srečo na potovanjih.

Primer rumenih: jantar, citrin,…

Rožnati

Podpirajo tolažbo in umirjenost, saj sproščajo um in telo ter nas podpirajo v primeru pretiranega stresa. Prežeti so z vibracijami nežnosti in ljubezni. Prinašajo mir, srečo, zadovoljstvo in odpirajo harmonijo srca. Podpirajo notranjo ljubezen do sebe in naša svetlejša čustva.

Potrebujemo jih za pridobivanje ljubezni, krepitev srečne ljubezni ter preprečevanje in lažje reševanje težav v trajnih partnerskih zvezah.

Primer rožnatih: roževec, rožnati turmalin,…

Zdravilni kristali
Črni

podpirajo stabilnost in umiritev, stik z notranjim jazom in naravo ter nas ščitijo pred negativnimi vplivi iz okolice (uroki).

So najmočnejši kristali, ki drastično vplivajo na spremembe v našem življenju.

Primer črnih: morion, oniksi,…

Beli

Podpirajo nove začetke in pomagajo pri doseganju miru ter našo srečo (tudi pri igrah na srečo) in pomagajo pri glavobolu.   

S pomočjo vizualizacije lahko nadomeščajo kamne vseh ostalih barv.

Primer belih: čisti kremen, apofilit, mesečev kamen,…