Zeliščne grelne blazinice

Za izpodrivanje prekomerne vlage in hladu iz telesa!

Izvirajo iz tradicionalne kitajske medicine in so namenjene odvajanju prekomerne vlage in hladu iz telesa, ki jo povzročimo z neprimernim prehranjevanjem (predvsem mlečni izdelki in moka), v poletnem času pa s klimo. Delujejo podobno kot moxa. Stimulirajo cirkulacijo krvi in lajšajo bolečine. Uporabljajo se pri artritisu, menstrualnih bolečinah, išiasu, bolečinah v kosteh (koleno, komolec, rama, vratna vretenca, …), težavah s sinusi, odrevenelosti sklepov, … Največ jo uporabljamo v mrzlem in vlažnem obdobju leta, nekaterim  uporaba odgovarja tudi v poletnem času.

Kdaj jih uporabljamo

Potipajte po telesu kje je vaš najbolj mrzel predel telesa oziroma kje vas zebe. Če imate mrzlo v ledvenem predelu si namestite blazinico na ta predel, da vas bo grela in preprečevala uhajanje energije skozi mrzle predele. Na ledveni predel položite blazinico tudi kadar imate mrzle roke, dlani in noge. Pa tudi na splošno, če ste bolj zmrzljiv tip človeka. Vrečke so zelo priporočljive tudi za starostnike.

Vsebina blazinic

V blazinicah se nahajajo zelišča, ki imajo izredno grelno moč in delujejo protibolečinsko na predele telesa, kjer jih uporabljamo in jih razvlažijo. Delujejo blagodejno in nas grejejo tja do 3 dni. Odvisno od stanja presežka posameznika.

Način uporabe

Blazinice ne smete odpreti in s tem poškodovati vsebine, ker bo v tem primeru neuporabna. Blazinico dobro pregnetemo in potolčemo, da se aktivira in ko začne oddajati toploto jo položimo na del telesa, kjer imamo težave. Največ za dve uri, nato jo prestavimo na drugo mesto na telesu. Na mehurju jo lahko pustimo le pol ure. Ponoči blazinico zavijemo v tekstil (npr. robček) in postavimo na predel jeter. Poskrbimo za to, da je blazinica ves čas na našem telesu, vse dokler se ne ohladi oziroma ne oddaja več toplote. Ko boste blazinico uporabili prvič bo njen rok uporabe najkrajši, saj boste imeli največji presežek vlage. Ko se bo blazinica ohladila jo vrzite v smeti, kajti ni za večkratno uporabo. Naenkrat lahko uporabite le eno blazinico, ne priporoča se nosečnicam. V primeru, da bi dobili alergijsko reakcijo jo takoj zavrzite.

Sestava blazinice

Zdravilni gozdni koren (Angelica sinensis), Rhizoma chuanxiong (Rhizoma Ligustici Chuanxiong), Radix saposhnikoviae, Herba clematidis intricatae, železov prah.