A si ti tudi volk?

Volk samotar
Volk – simbol za individualnost in skupnost ter družino, za prilagodljivost, zvestobo družino in instinkt

Volkove mnogokrat povezujemo z negativnostjo, vendar ima volk v svoji življenjski energiji zakladnico modrosti in živalske »medicine«, katera nam lahko prinese občutno zdravljenje.

Volk nas uči individualnosti in samotarstva. Prinaša nam globoka spoznanja o sebi, svetu in življenju v trenutkih, ko smo sami s seboj. Volk nam pomaga, da doživljamo uvide in da se soočimo z resnico, ki stoji za spoznanjem.

Bolj kot smo zvesti sami sebi bolj deluje naš instinkt, s pomočjo katerega zaznavamo kaj je dobro za nas in kam nas vodi življenje.

Stopinje v snegu

Volk predstavlja na drugi strani še popolno harmonijo med samotarstvom in druženjem, vendar z individualno držo v družbi. Želi si ohraniti svojo integriteto in svobodo. Njegova modrost mu v skupnosti pomaga ohraniti svobodno srce. Sam raziskuje, a se vrača v skupnost, da bi z njo delil svoje izkušnje, ki jih je pridobil kot samotar.

Njegov instinkt in modrost mu omogočata povezanost z inteligenco telesa, da zmore zaznati kaj njegovo telo potrebuje in kako naj odreagira. Ko je žejen pije, ko je lačen je, ko ga nekdo izzove se postavi zase. Ne zbeži!

Zaprtost in izoliranost iz narave ga odreže od narave in njegovih naravnih instinktov, zato mora biti volk v naravi, del narave.

S svojo modrostjo ohranja svojo svobodo, zna pa prepoznati želje in potrebe tistih, s katerimi deli skupnost in se zaveda dejstva, da je sreča skupnosti odvisna tudi od njega.

Volk zna poslušati in uresničevati notranji glas, kar je za njega več kot medicina ali vsaj medicina.

Ko znamo poslušati in uresničevati svoj notranji glas, bomo pripravljeni na uresničevanje naših velikih želja!

A lahko rečeš, da si ti tudi volk?

 

Pusti sporočilo