Pustiti pečat na tem svetu je želja slehernega človeka

Pustiti pečat

A si ti tudi želiš pustiti pečat na tem svetu?

Pustiti pečat na tem svetu je želja vsakega.  Največkrat pa se ne zavedamo kakšno je naše poslanstvo in kako lahko je pustiti pečat. Ni potrebno, da smo slavni!

Deli srečo

Obstaja veliko stvari zaradi katerih bi lahko bili srečni. In ni lepšega kot širiti srečo na druge in s tem pustiti pečat. Najlepši in najenostavnejši način je, da se preprosto nasmehnemo. Lahko objamemo nekoga. Lahko poslušamo, ko nam nekdo nekaj govori. Tudi

Osrečimo se tako, da širimo srečo na druge in s tem pustimo pečat!

Imej čisto srce in um

Poskušajmo sprejeti drugačnost ljudi okoli sebe in poskusimo videti svet skozi perspektivno drugih ljudi. V vsem najdimo dobro in odpustimo tistim, ki so ti storili krivico. Izkušnje so koristne in večne!

Ljubi / Imej rad/a

Ljudje nas ves čas izdajajo, prizadenejo, sovražijo,… Sprejmimo to negativnost in jo spremenimo v prijaznost. Sprejmimo vso negativnost kot priložnost za učenje in osebno rast. Sovraštvo nam vzame preveč energije in življenje je prekratko za sovraštvo. Naš svet potrebuje ljubezen.

Uživaj v preprostosti življenja

Velikokrat se nam zdi, da je življenje zapleteno. Bolje povedano: sami si ga zakompliciramo. Kaj, če bi si v resnici vzeli čas, da bi se ozrli izven svojih okvirjev in se prepustili toku življenja, da bi opazili kako preprosto in lepo je. A se ni krasno sprehoditi po gozdu in poslušati žvrgolenje ptic? Se sprehoditi po cvetočem travniku in vonjati opojne cvetice, začutiti rahel piš vetra, opazovati žuželke,…  Nasmej se in vzemi si čas ter uživaj v preprostosti življenja.

Sledi svojim strastem

Življenje je prekratko, da bi lahko počeli stvari, ki nas ne osrečujejo. Ne počnimo nekaj le zaradi denarja, ker nam ta ne bo prinesel sreče. Nobeno razkošje ni primerljivo s srečo, ki jo prinesejo hobi in druga ustvarjanja, ki nas obogatijo na drugačen način.

Bodi marljiv

Nič v življenju ni enostavno. Vse kar počnemo gradi naš značaj. Omogoča nam, da smo ponosni nase in motivira druge, da gredo po naših stopinjah. Bodi marljiv in vzor okolici!

Predaj svoje sporočilo

Vsak od nas ima sporočilo, ki ga želi deliti s svetom. Svoja čustva lahko prenesemo naprej preko pisanja, petja, risanja, igranja na inštrument, … Prvi korak je pogum, da svojo izkušnjo in svojo perspektivno delimo z drugimi.

Sporočilo v steklenički

Zavedajte se, da ko se enkrat zavedate, kakšna je vaša zapuščina, jo lahko začnete še bolj temeljito graditi. Lahko začnete živeti tako, kot želite, da se vas zapomnijo.

Ko se boste zavedali kaj si želite, bo to postalo vaša zapuščina,

vaše življenje pa dobilo smisel in namen.

 

In jaz puščam sled s pisanjem tega članka. Kako pa boš ti pustil/a svoj pečat?

 

Povezani prispevki

Pusti sporočilo