Kako si sami naredimo aromatski difuzor (izparilnik)

Zakaj je potrebno imeti difuzor

V času, ko nam samooskrba in zdravje veliko pomenijo in ko nam eterična olja ponujajo popolno sprostitev, nujno potrebujemo difuzor.

Preberi še to :   Eterična olja

Ponudba difuzorjev na trgu

Na trgu je ponudba difuzorjev (izparilnikov) pestra in raznolika! Razlikujejo se po funkcionalnosti, namembnosti in ceni!

Glede na to kako enostavni so je njihova cena še vedno previsoka, zato sem za vas poiskala cenejšo in enostavnejšo verizijo difuzorja oziroma uporabe eteričnih olj za odišavljanje in podporo zdravju ter vašemu dobremu počutju. Uporabljamo ga lahko doma, na delovnem mestu, pa še kje bi se našlo.

Izdelava domačega aromatskega difuzorja

Za sestavo vašega domačega aromatskega izparilnika potrebujete eterično olje, komplet palčk (porozne, najbolje iz ratana) in stekleno bučko (stekleničko ipd), lahko tudi keramično. Palčke iz ratana so najboljše, ker eterična olja prodrejo skozi kapilare lesa in se vpijejo v celotno palčko. O eterično olje sčasoma izhlapi, palčke še vedno oddajajo vonj.

Pomembno dejstvo pa je tudi to, da ne potrebujemo vira napajanja z električno energijo.

Takšen difuzor lahko uporabljamo v dnevnem prostoru, v kopalnici, v spalnici,… Vonj izberemo glede na namen prostora. Recimo v spalnici uporabljamo eterična olja, ki pomirjajo (sandalovina).

Difuzorja ne uporabljamo v prostorih s klimatsko napravo oz., ko je ta vključena, saj izparevanje in disperzija eteričnih olj zaradi stalnega kroženja zraka, poteka veliko hitreje.

Izbira eteričnih olj

Ko izbiramo eterična olja moramo svoj izbor uskladiti z osebami, ki se skupaj z nami zadržujejo v istem prostoru. Nekateri vonji bodo nekomu prijetni, drugim nasprotno.

Uporabljamo tudi kombinacije eteričnih olj. Arome nekaterih olj se z drugimi odlično dopolnjujejo, druge se spopadajo. Če pri sestavi ali izbiri nismo previdni lahko z izborom povzročimo tudi nekaj nevšečnosti, prav zagotovo je to lahko glavobol.

Pa še link do videa o domači izdelavi difuzorja.

Pusti sporočilo