Načini razstrupljanja

Detox z limeto in meto
Postenje

 

Najbolj znan način razstrupljanja je postenje, vključno z dietami. Postenje v bistvu predstavlja strogo dieto, saj v telo vnašamo le vodo oz. včasih manjše količine zelenjavnih in sadnih sokov, izločimo pa hrano. Poleg razstrupljanja telesa prihaja tu še do »psiholoških« razstrupljanj.

 

Takšen način ni najboljši, saj je telo posledično v stresu. Postenje lahko spremljajo zapleti, zato je dobro, da poteka postenje pod nadzorom usposobljene osebe, ki nas bo nadzirala in vodila skozi proces. Pri postenju in dietah pride do pomanjkanja esencialnih aminokislin, upočasni se presnova in telo začne strupe odstranjevati še počasneje kot ob normalnem prehranjevanju. Zniža se telesna temperatura in upočasni znojenje. Pojavi se zaprtje, neprijeten zadah (vonj po acetonu, žolču) in okus v ustih, močan telesni vonj, zamašen nos, glavobol, slabost, nespečnost, utrujenost.

 

Diete po eni strani pomenijo prepoved uživanja ali omejevanja ali svetujejo pretirano uživanje določenih vrst hrane, kar ni priporočljivo, saj moramo uživati raznovrstno prehrano. Vsekakor se priporoča izogibanje alkoholu, mastnim in ocvrtim jedem, sladkorju, predelani hrani, svinjini, smetani.

Čiščenje kolona

Spada pod tehniko alternativne medicine, katere name je odstranitev fekalnih ostankov in toksinov iz telesa. To dosežemo s klistirji ali uživanjem prehranskih vlaknin, zeliščnimi pripravki, odvajali, prehranskimi dodatki. Priporočamo prav tako voden in nadzorovan način iz strani usposobljene osebe, ki nas bi nadzirala in vodila.

 

Telesna aktivnost

Telesna vadba med katere štejemo namensko hojo, tek, plavanje, aerobiko itd., krepi srce, pljuča, kosti in podpira imunski sistem. Pospešuje razstrupljanje telesa, ker pospešuje znojenje, dihanje in delovanje črevesja, kar omogoča varno razgradnjo maščob in spodbuja delovanje limfnega sistema. Od vseh tehnik se najbolj priporoča joga, ki nas uči pravilnega dihanja, raztezanja mišic in spodbuja delovanje limfnega sistema, vse to pa pospešuje sproščanje strupov.

Prehranska in druga dopolnila

Na tržišču je veliko prehranskih dopolnil, ki obljubljajo razstrupitev v enem mesecu ali celo v desetih dneh, kar je popolnoma nemogoče. Običajno vsebujejo eno ali več zdravilnih rastlin, ki pomagajo pri razstrupljanju, največkrat izvlečke iz semen ali plodovo, kot so pegasti badelj, artičoka, kurkuma, sivka, alka klorela, spirulina, izvlečki popra, korenine regrata, rman, breza,…Poleg teh sestavih so dodana še sredstva proti sprijemanju, barvila itd.

Obstaja pa najbolj naraven in varen izdelek, ki je najboljša možna podpora telesu in resnično pomaga pri odstranjevanju toksinov in težkih kovin iz telesa. To je izdelek iz narave oz. produkt, ki je nastal skozi razvoj, imenuje se zeolit, vulkanskega izvora (pepel). Po naravi je edinstven negativno nabit mineral, katerega struktura veže in ujame strupene kovine, kot so srebro, kadmij, svinec,… Večina uporabnikov pozna izdelek za uporabo v obliki prahu, vendar v zadnjem času se je na trgu pojavi izdelek, ki je v kapljični obliki, ki je bistveno bolj učinkovit, saj prehaja skozi celično membrano, se pravi prebavni trakt, maščobne in tkivne celice, krvno-možganske pregrade, centralni živčni sistem in mitohondrijske stene. To omogoča, da preide v najpomembnejše dele telesa in nase veže ter pasivno odstranjuje toksine.

Odločitev o načinu razstrupljanja je na vas! Priporočam pa vam, da si vzamete čas, prebirate informacije, jih selekcionirate in na koncu izberete to kar vas bo poklicalo!

Povezani prispevki

Pusti sporočilo