Detoks (razstrupljanje) duha ali telesa? Kaj naj naprej počistimo?

Naše telo in duša sta med seboj povezani

Zaradi te sinergije je nujno potrebno poskrbeti za detoks duha in telesa.

Če hranimo svoje telo, hranimo tudi svoj duh, ampak le, če mu dajemo to, kar mu je všeč in kaj mu je dobro. Ista je tudi sinergija pri detoksikaciji. Če razstrupljamo svoje telo, razstrupljamo tudi svojo dušo, um in čustva. Če živimo zdravo in uravnoteženo ter srečno življenje, je uravnoteženo, srečno in zdravo tudi naše telo.

Če zaužijemo zdravo, biološko doma pridelano hrano, vendar smo v tistem trenutku v stresu in pod pritiskom, ker nam zmanjkuje časa, a nam potem ta hrana deluje zdravo ali toksično? In obratno;  imamo dovolj časa, vendar zaužijemo hrano iz zamrzovalnika, ki je v naprej pripravljena in jo na hitro pogrejemo in počasi, brez ihte zaužijemo.

Kaj je prav in kaj ni?  Nič od tega, ker sta naše črevesje (telo) in um povezana!

Detoks

Toksično telo

Toksini so prisotni v zraku, v hrani, cepivih in zdravilih, v naših posteljah in oblačilih, v vodi, v ličilih in čistilih,…

Ni ga telesa na našem planetu, da ne bi bilo toksično. Že fetus v materinem telesu je toksičen preko svoje matere.

Ne moremo se jim čisto izogniti, lahko pa poskrbimo tako, da se jim čim bolj izognemo in da poskrbimo za detoks telesa na naraven način, ki vam ga predlagamo in o katerem govori ta video.

Toksične misli, um in čustva

Naše misli so toksične kot posledica toksičnih odnosov in informacij, ki so prisotne na družbenih omrežjih, na TV, na delovnem mestu ali v naših odnosih.

Prvi korak k detoksikaciji je prepoznavanje toksičnih misli. Ko se začnemo prepuščati negativni spirali misli, se zavedajmo, da jih imamo moč nadzorovati in sami izbrati, kako se bomo počutili.

Če sami tega ne zmoremo poskrbeti za detoks duha, si poiščemo strokovno pomoč ali le osebo, ki ji zaupamo. Če pa ne radi govorimo o sebi, pa lahko posežemo po naravnih pripomočkih. Eden od teh načinov so cvetne esence, o katerih lahko več preberete na tej povezavi.

Detoks misli

Če živimo zdravo in uravnoteženo, so uravnotežena naša čustva, misli in um in nobene potrebe ni po razstrupljanju našega telesa,  ker smo s tem že opravili, ko smo začeli živeti zdravo in uravnoteženo!

Pot do tega ni enostavna in ne lahka in zmore jo le malokdo!

Pusti sporočilo